ADIYAMAN / BESNİ - Sarıyaprak Ortaokulu

Ock

Okulumuz öğrencileri ile yaptığımız  Gaziantep Gezisi'nden görüntüler.

Ock

Bağlı bulunduğumuz Sarıyaprak köyü ile Besni ilçesine yılın ilk karı yağdı . Ocak 2020'de çekilmiş bir fotoğrafta Besni manzarası .

SARIYAPRAK   İLK/ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz Besni ilçesine bağlı Sarıyaprak köyünde bulunur . Sarıyaprak köyü Kanuni Sultan Sülayman  Döneminde (1520-1566) Hevedi Aşireti tarafından kurulmuştur. Köyün ilk ismi düz , verimsiz arazi anlamına gelen Saylak'tır . Bir görüşe göre Saylak kelimesi söylene söylene  Sarıyaprak 'a dönüşmüştür. Sarıyaprak halkı geçmişten günümüze tarım ile uğraşmıştır .Fıstık , zeytin ve incir yetiştiriciliği ile uğraşmaktadırlar.  Köyde şu an bir ilköğretim okulu , bir lise , iki cami , iki taziye evi , 5 bakkal , 2 değirmen , bir petrol istasyonu ve  bir fıstık işleme tesisi  bulunmaktadır .

Sarıyaprak İlk/Ortaokulunun ne zaman kurulduğuna yönelik bir bilgiye ulaşılamamıştır . Okulumuz 2018 Şubat tarihinden beri  Valiliğin kararı ile köy camisinin yanında bulunan eski okulda eğitime devam etmektedir. Ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmese de okulumuz taş bina olup eski bir yapıdır.

Yazılı bilgilere ulaşılamadığından okumuz tarihçesi sözlü kaynaklardan yararlanarak oluşturulmuştur .

Ock

Öğretmenimiz Canan Sayınbaş tarafından okutulan 1-A sınıfımız renkli etkinliklerle okumayı öğreniyor.

Ara

Okul bahçemizde zaman içerisinde tahrip olan alanlar Okul Müdürümüz Önder Gülmüş ve okul personelimiz İlyas Toz tarafından onarılıyor.

Ara

Okulumuz Türkçe öğretmeni Mustafa Candan ve Edebiyat Kulübü üyeleri tarafından yapılan şiir dinletisinden görüntüler. Dinletide aşk , yaşam , vatan, anne ve baba temalarından şiirler okundu.

Ara

Okul öncesi öğretmenimiz Ebru Aydın ve öğrencilerinin kurabiye yapımından görüntüler. Öğrencilerimiz dokunarak hissederek yaşayarak öğreniyorlar ve öğrendikleri daha kalıcı koyuyor. Aynı zamanda el becerileri de geliştiği için ilkokula başladıklarında yazmayı kolayca öğrenecekler.

Ara

Canan Sayınbaş öğretmenimizin liderliğinde 1-A sınıfı okumayı öğreniyor . Öğrencilerimizin harfleri daha iyi anlaması için sınıfta farklı etkinlikler uygulanıyor . Örneğin ,  'S' sesini daha iyi anlamaları için S şeklinde simit ve sucuk ile ;   'D' sesini anlamaları için ise dondurma ile  harfler somutlaştırılıyor . Böylece  öğrencilerimiz hem eğleniyor hem de  iyi bir eğitim alıyor.

Ara

Yerli ürünlerin kullanımını özendirmek amacı ile öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikten renkli görüntüler.

Ara

İnsan Hakları ve Demokrasi Günü kapsamında öğretmenimiz Ebru Aydın tarafından yapılan etkinlikle ana sınıfı öğrencilerimiz oy verme ve seçim uygulamalarını öğrendiler. Okulumuz demokrasi bilincine sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Geleceğin büyükleri öğrencilerimizin görüntüleri.

Ara

Okulumuzdaki tüm sınıfların katıldığı 2.deneme sınavında  kendi sınıflarının birincisi olan öğrencilerimizi ödüllendirdik.

Ara

Okulumuz 5/A sınıfına Sarıyaprak Aile Hekimliğinde sağlık taraması yaptırdık . Göz ve diş rahatsızlığı olan öğrencilerimizi tespit ettirerek ailelerine gerekli bilgileri verdik .

Ara

Soru : Bize kendinizi tanıtır mısınız ? -1974 yılında Gaziantep'te doğdum . İlk ,ortaokul ve liseyi burada bitirdim . Üniversiteyi Van'da okudum . 1996 yılında öğretmen olarak çalışmaya başladım . 2014 yılından beri bu okuldayım . Evli ve 3 çocuk babasıyım . Soru : Hayattaki en büyük amacınız nedir? -Üç çocuğumun iyi bir eğitim alıp güzel yerlere gelmesi . Soru : Neden okul müdürü olmak istediniz ? -Yönetmeyi seviyorum ve böylece daha faydalı olabiliyorum . Soru : Okulda yapmak istediğiniz yenilikler nelerdir? -Yeni bir okul binası yapmamız lazım . Şu ana bulunduğumuz okul çok eski ve okulun eksiği çok fazla . Yeni bina yapılmazsa okulun fiziki eksiklerini gidermeye çalışacağım . Soru : Neden ilkokul kademesi ile ortaokul kademesini birleştirdiniz ? -Yukarıdaki binamız çok uzaktı ve güvenli değildi. Bu şekilde okuldaki 128 öğrenci ve 14 öğretmen aynı çatı altında olmuş oldu . Soru : Okulumuza ne kadar önem veriyorsunuz ? -Milletimizin , ülkemizin ve köyümüzün geleceği bu tür okullarda yeşeriyor . Bunun için okulu ve öğrencileri önemsiyorum . Soru : Başka bir okula gidecek misiniz ? - 2023 yılına kadar görev sürem uzatıldı . Soru : Okulda sizi rahatsız eden neler var? -Genel olarak öğrenci davranışlarından memnunum . Fakat beş altı öğrencimizde görülen yanlış tutum ve davranışlar beni rahatsız ediyor . Soru : Öğretmen ve öğrencilerinize ne demek istersiniz ? -Öğretmen arkadaşlarla iyi bir çalışma temposu başlattık . Şu an Besni'deki 32 ortaokul arasında 12. sıradayız . Bu başarı sıralamasının artması için hem öğretmenlerimin hem de öğrencilerimin çok çalışması gerek .